Michał G, Mamy XXI wiek. Są na rynku samoprzylepne taśmy/maty dekarskie. Nawet kolory można wybierać I właśnie takich używamy do wygłuszania. Przeważnie są to Tytan lub Soudal
Troszkę basu do O1 kombi.
Zwiń
X
-
Moj kamyczek do tematu
Ja tez dlugo sie wahalem z wygłuszeniem drzwi i w koncu powierzylem wszystkie 4 do wytłumienia mata i do tego doszly specjalne dystanse pod O1 z powe.
Mam tylko zgryza.
Nie miałem okazji sprawdzić przed całą akcją jednej rzeczy. Otóż po dosyć dużym opadzie deszczu mam mokrą uszczelkę otworu drzwi (stoi w niej woda)... a i czasem nawet pocieknie do środka.
Nie ma tak przy myciu karcherem i przy mniejszym opadzie.
Ktoś to może doświadczył u siebie?Combi 1.9TDI
Komentarz
-
-
Nexus. Dzięki za odpowiedź. Oczywiście zrobię jak mówisz przy najbliższej okazji ale
Mam podejrzenie że to nie to.
Drzwi oklejał doświadczony "serwisant" dokładnie wiedział o dziurach itd itp.
Wydaje mi się, że otwory są drożne.
Nie rozumiem za bardzo którędy ta woda się tam dostaje.
Nie pamiętam teraz ale te otwory są chyba na wysokości - za uszczelką na zewnątrz?
Czyli woda powinna wypływac na zewnątrz. Tymczasem to pozornie wygląda tak jakby płynęła pod tapicerką i próbowała wypływać na zewnątrz co oczywiście jest bdurą bo to przecież przeczy rozsądkowi i teorii.Combi 1.9TDI
Komentarz
-
-
kozi1987 dzięki za przypomnienie, faktycznie zapomniałem o tym że kieszeń boczka wchodzi w otwór technologiczny.
Tak sobie pomyślałem, żeby te wklęsłe zaślepki zrobić z blachy miedzianej, oczywiście wyklejonej dwustronnie matą - jest na tyle miękka, że da się ją kształtować. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
pozdrawiam-= BXE Power =-
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marqzHej.
Zgoda. Nie zrobiłem daszka nad głośnikiem. Może to był błąd
Ale dlaczego tak się dzieje również w tylnych drzwich bez głośników ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marqzhm.. no i tu jest problem. bo wydawało mi się, że ten co robił dociągał dobrze te maty widzialem sam jak to robił...
No i teraz problem. Jak wykryć problem bez zdzierania... lac wode na szybę i patrzeć przy otwartych drzwiach?
Ogolnie po wyklejeniu srodka drzwi matami tzreba ladnie zakleic otwory technologiczne w drzwiach, dobrze jest uzyc po tym opalrki i zalozyc boczek.
Ja na twoim miejscu to bym zdjol boczek i popatrzyl czy cos sie nie odkleilo, sprawdzil miejsca przy kablach itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez marqzhm.. no i tu jest problem. bo wydawało mi się, że ten co robił dociągał dobrze te maty widzialem sam jak to robił...
No i teraz problem. Jak wykryć problem bez zdzierania... lac wode na szybę i patrzeć przy otwartych drzwiach?
Ogolnie po wyklejeniu srodka drzwi matami tzreba ladnie zakleic otwory technologiczne w drzwiach, dobrze jest uzyc po tym opalrki i zalozyc boczek.
Ja na twoim miejscu to bym zdjol boczek i popatrzyl czy cos sie nie odkleilo, sprawdzil miejsca przy kablach itp.
- na każde drzwi poszły dwa kawałki maty jak dobrze pamiętam (srebrna z tą "gumą do żucia" pod spodem jak ja to nazywam). Został oklejony środek dokładnie tak samo jak było to zrobione ta oryginalną folią. Czyli jedynym otworem (prześwitem) który został to chyba tylko ten od cięgna klamki.
Hm...
chyba będe musiał spojrzec na to dokładnie (zdejmę na próbę tylny boczek i oglądnę to sobie).. może przy okazji poleję to wodą.Combi 1.9TDI
Komentarz
-
Komentarz